Eindelijk! We gaan vertrekken!

12-07-2012 11:19

Eindelijk! We gaan vertrekken! Rond 23 uur vanavond verwachten we in Valpelline te zijn. Wat tapas en bier in de coolbox om vanavond de start van de trekking in te luiden en dan nog een paar uurtjes slapen. Morgenvroeg beginnen we aan onze eerste etappe, waarbij we maar liefst 2 km de hoogte ingaan! Dat wordt dus flink doorstappen en dat met resp 17,5 en 18,5 kg bagage op onze rug! Dat is niet misselijk.
Hopelijk gaan we geen last krijgen van de hoogte, maar daar gaan we vooralsnog niet vanuit! Genoeg drinken en op adem komen is daarbij natuurlijk ontzettend belangrijk!

De weersverwachtingen zijn min of meer hetzelfde gebleven voor wat betreft de vrijdag en zaterdag. Er zal in de ochtend wat regen vallen, maar het meest valt er van vrijdag op zaterdag in de nacht, dus dat kan wel eens gunstig voor ons gaan uitpakken, gezien wij die nacht in een bivakhut doorbrengen!
Vanaf zondag wordt beter weer voorspeld! Zelfs zonder bewolking en vol zon! Dat scheelt dan gelijk zo'n 6 graden dat het warmer wordt! En dat zijn ook de temperaturen die we in dit seizoen van het jaar mogen verwachten! Hoe dan ook....we zijn voorbereid op wat regen en hebben de juiste kleding bij ons. Zelfs de handschoenen zijn voor de zekerheid nu toch maar ingepakt! :-)
De webcambeelden beloven ook veel goeds. De afgelopen dagen diverse keren gekeken (zie ook onze tab met links naar deze webcams) en het ziet er toch altijd redelijk tot zeer goed uit! En dat is een fijn vooruitzicht!
De rugzakken staan nu klaar en de koelbox voor onderweg is gevuld! Maar liefst 850 km voor de boeg totdat we in Valpelline aankomen.
Hier gaat onze 6 daagste trekking plaatsvinden. Pas as woensdag verwachten wij weer online te kunnen zijn en een update te geven op deze weblog.
Als het een beetje meezit, zullen we ook dan onze eerste foto's hier op de weblog plaatsen! Misschien al eerder een losse foto op Facebook, als we ook maar eventjes bereik hebben in de bergen!
Hou onze weblog in de gaten en schrijf iets in ons gastenboek! Altijd leuk om jullie verhalen te lezen!
Vamos! Dave & Nance