Dag 3 Ochtend; Col d'Arpeyssaou (2494 m), Col di Vamea (2590 m) en
Col di Vessona (2798 m) en overnachting Bivacco Rosaire e Clermont (2700 m).

Vanuit Bivacco L'liée (2422 m) beklimmen we in een half uur de Col d'Arpeyssaou (2494 m). We stekeen de col over en dalen aan de andere kant links aanhoudend over een begroeide helling af naar het dal van Verdona. We passeren de alm van Tsa (2317 m) en slaan vervolgens rechtsaf en klimmen door een verstild dalletje omhoog naar de Col Vamea (2590 m).
Bij de grote almboerderij van Ardamun (2206 m) pakken we het pad op naar de Col de Vessona (2783 m). Het pad dat over een lange stenige helling voert, is afgelopen tijd blijkbaar sterk verbeterd. Desondanks blijft het een vermoeiend stuk, vooral op warme dagen. Op de col opent zich het ruime uitzicht op de bergen aan weerszijden van het Aostadal en krijgen we een goed beeld van het terrein waar de komende dagen onze route doorheenloopt. Hier hebben we een prachtig 360° panorama. Je ziet o.a de Monte Rosa-groep, de Mont-Blanc, Gran Paradiso en de Monte Emilius
In twintig minuten dalen we daarna af naar Bivacco Rosaire e Clermont, een fraai stenen gebouwtje, met een keukentje en 16 slaapplaatsen. Buiten staan picknicktafels. Dichtbij (onder) de hut ligt een meertje waar we misschien nog wat verkoeling kunnen zoeken na deze lange dag!

(Vanaf Bivacco Rosaire e Clermont uit gezien een stukje terug op onze route, gaat er een pad omhoog naar Monte Faroma (3073 m). Deze route staat verder niet beschreven in onze boekjes, maar wellicht de moeite waard om (voor een gedeelte of helemaal) op te klimmen. Zonder bepakking is dit wellicht goed te doen....we zullen zien....).

Vertrekpunt Bivacco L'liée (2422 m)
Hoogste punt (2798 m)
Eindpunt Bivacco Rosaire e Clermont (2700 m)
Hoogteverschil: 930 m omhoog, 650 m omlaag
Tijdsduur: 7 uur


Bij aankomst bij de hut Bivacco Rosaire e Clermont hebben wij besloten om verder wandelen en er nog een etappe achteraan te doen. Maar let op! Dit is zwaar, heel zwaar en moet je dus ook echt alleen maar doen bij goede omstandigheden!

 

Bivacco Rosaire e Clermont (2700 m)

 

Aankomst bij Bivacco Rosaire e Clermont

Vertrek vanuit Bivacco Rosaire e Clermont