Boekjes zijn binnen!

26-02-2012 19:12

Mooi! De boekjes die we besteld hadden op www.weijdert.nl zijn al binnen!
De dag van bestelling kreeg we al een bevestiging per mail en een leuke reactie op onze voornemens om naar de Gran Paradiso te gaan!

We hebben drie boekjes besteld, die ieder een ander gebied in de omgeving van Gran Paradiso omschrijven:

Deel 1 Valpelline en Val Ollomont
Deel 2 Valgrisenche en Val de Rhemes
Deel 3 Valsavarenche en Gran Paradiso

Al snel blijkt de keuze voor deze boekjes een goede keuze! Er worden vele mogelijke routes goed omschreven en het is goed te lezen tot welke moeilijkheidsgraad de verschillende wandelingen behoren. Erg prettig om goed voorbereid op pad te gaan en te weten wat we zoal op de verschillende etappes kunnen tegenkomen! De boekjes zijn werkelijk een lust om te lezen! En er staan veel foto's in, waardoor het nog gemakkelijker wordt een beeld te vormen bij alle lijnen op kaart van het gebied die we al in ons bezit hebben.
Het plannen van de route kan hiermee beginnen!

Het staat voor ons in elk geval al vast dat we de Gran Paradiso top zelf in onze planning willen gaan opnemen. De rest staat nog open!
Maar met het zien van de boekjes is het zeker niet uitgesloten dat we 2 gebieden gaan combineren tijdens onze reis!
We houden jullie op de hoogte!Ook hebben we dit weekend een eerste aanschaf gedaan voor wat betreft onze uitrusting! Ook Dave heeft nu de sneeuw-overtrek-schoentjes gekocht. Dit zijn rubberen overtrekhoesje die je over de wandelschoen heen trekt en tot - 40 graden buigzaam blijven. Kleine schroefjes aan de onderzijde zorgen ervoor dat we kunnen wandelen over ijs en sneeuw. Wellicht moeten we ons ook nog gaan voorzien van stijgijzers voor het zwaardere werk, maar dat is nog ff afhankelijk van de definitieve week dat we zullen gaan en van de weersomstandigheden op dat moment.