Blog

Trainingsweekend Eifel

12-04-2012 21:13

Afgelopen weekend hebben we ons eerste trainingsweekend gehad!
Als goed oefening voor de bergen hebben we fase 4 van de Eifelsteig gewandeld. 21 km door heuvelachtig gebied van Einruhr tot aan Gemund. Een fantastische wandeling met een heel diverse natuur en mooie uitzichtpunten over de riviermeren en de dam. Ook zijn we door Nationaal Park Vogelsang gewandeld, waar je de historie daadwerkelijk kunt voelen tussen de leegstaande barakken en gebouwen.
Het was een fijn weekend! Voor het eerst met volledig bepakte rugzakken van respectievelijk 13 en 15 kg. En Dave voor het eerst in zijn leven gekampeerd in een tentje! Een ontzettend leuke ervaring! En een goede training om zo'n volledige hike dag te doorlopen. inclusief het koken op ons gaspitje! :-)

Beklimming Gran Paradiso (4061m) definitief!

28-03-2012 19:55

Het is definitief! We gaan de Gran Paradiso beklimmen!
Vandaag hebben we de gids geboekt bij Retour Mountain Adventure!
Op de laatste dag van onze hike-week zullen we gezekerd en voorzien van stijgijzers en pickels naar de top gaan!

Tijdens deze beklimming manoevreren we ons langs prachtige gletsjerpassages, langs en over gletsjerspleten. De beklimming van de Gran Paradiso begint vroeg in de morgen wanneer de sneeuw nog bevroren is en je gemakkelijk met behulp van stijgijzers over de gletsjer kunt bewegen. Eenmaal op de top zullen we hopelijk worden beloond met een ongelooflijke uitzicht op de Mont Blanc en de overige indrukwekkende 4000'ers.

 

 

 

 

 

Iso-matjes binnen

25-03-2012 19:15

Ook de iso-matjes zijn eindelijk binnen! We hebben er ff op moeten wachten, maar we zijn blij dat de matjes er nu zijn!

De Exped SynMat 7 Pump DLX is de grote prijswinnaar in het assortiment aan slaapmatten van Exped. Deze slaapmat heeft onder andere het Op Pad Outdoor Award 2010 gewonnen en daarnaast talloze Editor Choice Awards van diverse buitensport magazines en websites. Dankzij de dikte van 7 cm is de mat op iedere ondergrond comfortabel en deze deluxe (DLX) versie is maar liefst 193 cm lang. Ondanks deze afmetingen is de synmat 7 pump DLX nog steeds erg handzaam met een gewicht van 1100 gram en een pakvolume van 30x15 cm. Ingebouwde pomp, dus geen losse pomp nodig en twee platte ventielen voor makkelijke ontluchting.

Specificaties; Maat: 193 x 65 x 7 Gewicht: 1100 gram Pakvolume 30 x 15

 


 

Info-Avond Retour Breda

24-03-2012 19:23

Vandaag naar een leuke, gezellige, maar vooral ook leerzame info-avond geweest van Retour te Breda(zie ook www.retour.nu)
Veel geleerd rondom de voorbereiding en benodigdheden voor onze tocht naar Gran Paradiso.

Voorafgaand aan de info-avond hebben we een stukje gewandeld in het Mastbos en zijn we aansluitend gaan shoppen in Breda. Hier zijn wij beide geslaagd voor een goede outdoor-broek, een thermo-shirt, een dun fleece-vest en een lichtgewicht regenjack voor Dave.
Tijdens de info-avond van Retour hebben we nog een dik fleece-vest voor Dave gekocht.

De info-avond zelf leverde ons buiten de nodige informatie gewedige beelden op van de tochten die Retour door dit gebied maakt. We wdenerden er helemaal enthousiast van! We houden nu contact met Albert om te zien in hoeverre hij ons wel op weg kan helpen met de beklimming van de Gran Paradiso.
Daarnaast heeft hij ons al voorzien van een goede paklijst en wat andere documentatie.
Mocht dit avontuur ons gaan bevallen, dan gaan we zeker terug om samen Retour weer een stap verder te gaan! Maar nu eerst dit jaar genieten van de Gran Paradiso en hopelijk ook de beklimming van deze vierduizender zelf!


 

Nieuwe kaarten en slaapzakken binnen!

14-03-2012 20:40

De voorbereiding voor onze hike is in volle gang! We hebben indmiddels de nieuwste kaarten van het gebied rondom Gran Paradiso en Valpelline ontvangen en het plannen van de route is begonnen! Echter het gebied is zo groot, dat er zeer veel mogelijkheden zijn om een route te plannen. En hoe meer we erover lezen, hoe lastiger het is een keuze te maken! Definitief zitten er wel routes bij die ons tot ver boven de 3000 meter grens voeren. We onderzoeken nog de mogelijkheden om zonder gids de Gran Paradiso op te gaan, maar wellicht beslissen we dit ook pas ter plekke. Dit is ook afhankelijk van de weersomstandigheden en daarmee de toestand van de gletsjers op dat moment. We zullen zien.... maar zodra we onze planning gereed hebben, zullen we deze zeker met jullie delen!

Ook voor wat betreft onze uitrusting zijn we alweer wat stappen verder. We hebben heerlijke donzen slaapzakken besteld die een comfort rate hebben tot -10 graden! Zelfs tot -35 graden kunnen we met deze slaapzakken overleven (al wil je er dan niet meer inliggen). De slaapzak van Nance is inmiddels binnen. Die van Dave hopen we morgen te ontvangen! Maar warme nachten zijn dus verzekerd (al waren we daar beide nog niet zo bang voor).......

Foto's van onze nieuwe slaapzakken volgen nog snel!

Boekjes zijn binnen!

26-02-2012 19:12

Mooi! De boekjes die we besteld hadden op www.weijdert.nl zijn al binnen!
De dag van bestelling kreeg we al een bevestiging per mail en een leuke reactie op onze voornemens om naar de Gran Paradiso te gaan!

We hebben drie boekjes besteld, die ieder een ander gebied in de omgeving van Gran Paradiso omschrijven:

Deel 1 Valpelline en Val Ollomont
Deel 2 Valgrisenche en Val de Rhemes
Deel 3 Valsavarenche en Gran Paradiso

Al snel blijkt de keuze voor deze boekjes een goede keuze! Er worden vele mogelijke routes goed omschreven en het is goed te lezen tot welke moeilijkheidsgraad de verschillende wandelingen behoren. Erg prettig om goed voorbereid op pad te gaan en te weten wat we zoal op de verschillende etappes kunnen tegenkomen! De boekjes zijn werkelijk een lust om te lezen! En er staan veel foto's in, waardoor het nog gemakkelijker wordt een beeld te vormen bij alle lijnen op kaart van het gebied die we al in ons bezit hebben.
Het plannen van de route kan hiermee beginnen!

Het staat voor ons in elk geval al vast dat we de Gran Paradiso top zelf in onze planning willen gaan opnemen. De rest staat nog open!
Maar met het zien van de boekjes is het zeker niet uitgesloten dat we 2 gebieden gaan combineren tijdens onze reis!
We houden jullie op de hoogte!



Ook hebben we dit weekend een eerste aanschaf gedaan voor wat betreft onze uitrusting! Ook Dave heeft nu de sneeuw-overtrek-schoentjes gekocht. Dit zijn rubberen overtrekhoesje die je over de wandelschoen heen trekt en tot - 40 graden buigzaam blijven. Kleine schroefjes aan de onderzijde zorgen ervoor dat we kunnen wandelen over ijs en sneeuw. Wellicht moeten we ons ook nog gaan voorzien van stijgijzers voor het zwaardere werk, maar dat is nog ff afhankelijk van de definitieve week dat we zullen gaan en van de weersomstandigheden op dat moment.

Eerste blog Dave en Nance

22-02-2012 19:39

Onze nieuwe blog is vandaag van start gegaan!


Carnaval 2012 is voorbij en we gaan ons nu langzaam voorbereiden op de zomer 2012!

Buiten een leuke vakantie met de kids in de Ardeche, zullen we deze zomer ook een trekking gaan maken met z'n tweetjes!
 

Voor onze trekking hebben we gekozen voor het gebied in en rondom Nationaal Park Gran Paradiso, Italie.
Voordat we definitief een keuze maken binnen dit mooie gebied rondom Vallee D'Aosta, zullen we ons eerst moeten inlezen.
Het gebied rondom Valsavarenche is Nancy niet geheel onbekend, echter er zijn nog zo veel mooie wandelpaden in de gehele omgeving van Aosta dat het erg moeilijk kiezen is.
Om een betere keuze te maken zijn de eerste reisboekjes vandaag besteld. Zodra deze boekjes binnen zijn, zullen we jullie op de hoogte brengen van onze eerste bevindingen en onze eerste stappen richting het bepalen van onze hike te Gran Paradiso!

Boekjes Weijdert besteld!

22-02-2012 19:14

Vandaag op de site van Weijdert drie boekjes besteld die ons meer zullen vertellen over de regio en de diverse mogelijkheden binnen deze gebieden.

Met name de gebieden rondom Valpelline en Gran Paradiso staan op de verlanglijst. Misschien wordt het wel een combinatie van beide.......maar deze keuze zullen we natuurlijk pas na ontvangst van de boekjes kunnen maken!

1 x Deel 1: Valpelline en Val Ollomont
1 x Deel 2: Valgrisenche en Val di Rhêmes
1 x Deel 3: Valsavarenche en Gran Paradiso

<< 1 | 2